Title Image

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

Δείτε το πρόγραμμα των συναυλιών του 12ου Φεστιβάλ Κιθάρας
Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023 ώρα 20:30 – Μέγαρο Χορού Καλαμάτας (Οδός Αρτέμιδος 124)
«TANGO Y FOLIA»

Το κορυφαίο ντουέτο Tango σε μία μοναδική παράσταση στην Καλαμάτα

Το 12ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας φιλοξενεί τους Ιταλούς Giampaolo Bandini (κιθάρα) & Cesare Chiacchiaretta (μπαντονεόν). Μια μεγάλη στιγμή για την πόλη της Καλαμάτας και το φεστιβάλ κιθάρας με ένα από τα καλύτερα ντουέτα Tango στον κόσμο.

Οι δύο Ιταλοί καλλιτέχνες με την κιθάρα και το μπαντονεόν έχουν γίνει σημείο αναφοράς στη διεθνή μουσική σκηνή παίζοντας στα σπουδαιότερα φεστιβάλ μουσικής στον κόσμο. Θα μας ταξιδέψουν με τα δημοφιλέστερα έργα του A.Piazzolla αλλά και έργα των L.Brouwer και M.D.Pujol που έχουν αφιερωθεί στο ντουέτο.

Προπώληση εισιτηρίων: Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας. Κόστος εισιτηρίου 10 ευρώ.

Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024 ώρα 20:30 – Μέγαρο Χορού Καλαμάτας (Οδός Αρτέμιδος 124)
«BEATLERIANAS»

Από τα κλασσικά αριστουργήματα στους Beatles

Το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας καλωσορίζει το έτος 2024 παρουσιάζοντας έργα σπουδαίων συνθετών (A.Piazzolla, V.Monti, E.Granados,J.Strauss).

Σημείο αναφοράς της συναυλίας αποτελεί το εμβληματικό έργο «Beatlerianas» για κιθάρα και κουαρτέτο εγχόρδων του κορυφαίου Κουβανού συνθέτη L.Brouwer. Πρόκειται για τα πιο γνωστά τραγούδια των Beatles ενορχηστρωμένα με ένα μοναδικά εμπνευσμένο τρόπο.

Συμμετέχουν: Αντώνης Κουφουδάκης (κιθάρα) και το Hemiolion String Quartet με τους, Αντώνη Μαζιώτη (βιολί), Μιχάλη Κουντούρη (βιολί), Σοφία Αναγνώστου (βιόλα), Διονύση Κοτταρίδη (βιολοντσέλο).

Την ίδια βραδιά, το Φεστιβάλ, συμβάλλοντας στην ανάδειξη νέων καλλιτεχνών φιλοξενεί τον Κίμωνα Βιντζηλαίο που απέσπασε το Ά Βραβείο στην μεγάλη κατηγορία του 11ου Διαγωνισμού Κιθάρας Καλαμάτας.

Θα μας παρουσιάσει έργα των, E.Granados, A.Barrios, Fr.Tarrega.

Προπώληση εισιτηρίων: Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας. Κόστος εισιτηρίου 10 ευρώ.

Σάββατο 6 Απριλίου 2024 ώρα 20:30 – Αμφιθέατρο Θ. Αγγελόπουλος (Οδός Αριστομένους 95)
«DUO GUITAR & FLUTE»

Μουσικές του κόσμου

Ένας από τους κορυφαίους συνθέτες του 21ου αιώνα ο Atanas Ourkouzounov (κιθάρα) από την Βουλγαρία και η κορυφαία σολίστ Mie Ogura (φλάουτο) από την Ιαπωνία θα μας παρουσιάσουν μουσική δωματίου στο υψηλότερο επίπεδο.

Το Duo Mie Ogura & Ataans Ourkouzounov δημιουργεί έναν απεριόριστο ηχητικό κόσμο περνώντας ελεύθερα τα σύνορα της κλασικής μουσικής, της τζαζ, της παραδοσιακής μουσικής των Βαλκανίων και του αυτοσχεδιασμού. Από τις συναυλίες τους δεν λείπουν ποτέ οι δικές τους συνθέσεις.

Στα είκοσι χρόνια ζωής του, το ντουέτο έχει ηχογραφήσει έξι CD και έχει προσκληθεί σε σημαντικά φεστιβάλ σε Γαλλία, Γερμανία, Νορβηγία, Σουηδία, Δανία, Ελβετία, Βέλγιο, Σλοβακία, Τσεχία, Ιταλία, Βουλγαρία, Πολωνία, Λιχτενστάιν, ΗΠΑ, Καναδά και Ιαπωνία.

Προπώληση εισιτηρίων: Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας. Κόστος εισιτηρίου 10 ευρώ

Σάββατο 29 Ιουνίου 2024 ώρα 20:30 – Αμφιθέατρο Θ. Αγγελόπουλος (Οδός Αριστομένους 95)
«HIGHLIGHTS»

Διασκευές διαχρονικά αγαπημένων μελωδιών

Ο Γιώργος Νούσης, πολυβραβευμένος κιθαρίστας και συνθέτης με έδρα την Βιέννη, έχει πλούσιο συνθετικό έργο και συνεργασίες με διεθνώς αναγνωρισμένους μουσικούς εκδοτικούς οίκους (Doberman-Yppan, Schott- music, Παπαγρηγορίου-Νάκας).

Έχει δώσει πολυάριθμες συναυλίες σε όλο τον κόσμο και έχει συμπράξει με εξαιρετικούς μουσικούς όπως η  Neža Lopatic (κιθάρα) από την Σλοβενία και η Μαριάνθη Καραγιάννη (βιολί) από την Ελλάδα.

Στο καλοκαιρινό αυτό κονσέρτο που σηματοδοτεί την τελετή λήξης του 12ου Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας μας ξανασυστήνουν πολύ γνωστά κομμάτια της Rock, της Pop, της κλασσικής μουσικής  αλλά και έργα του ίδιου του συνθέτη.

Προπώληση εισιτηρίων: Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας. Κόστος εισιτηρίου 10 ευρώ

Metafestival
To Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση!
«Της μουσικής το παραμύθι»

Βιωματική γνωριμία με το μαγικό κόσμο της μουσικής και της κιθάρας μέσα από διαδραστικές παραστάσεις όλο το χρόνο.

Οι μαθητές γνωρίζουν την κιθάρα και άλλα μουσικά όργανα μέσα από εμψυχωτές μουσικούς σε μια διαδραστική παράσταση σε προγραμματισμένες επισκέψεις μαθητικών ομάδων.

Συμμετέχουν: Βίκυ Βασιλειάδη(φλάουτο),Παναγιώτα Ηλιοπούλου(αφήγηση), Κατερίνα Παλαιολόγου(τραγούδι), Άκης Σιψάς(κιθάρα), Νικόλαος Παλαιολόγος(ούτι, γιαλί ταμπούρ, ραμπαμπ) Αντώνης Μαζιώτης(βιολί) Νίκος Τσότρας (σύνθεση τραγουδιών)

Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024 ώρα 10:00 π.μ. Αμφιθἐατρο Θεόδωρος Αγγελόπουλος

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 ώρα 10:00 π.μ.Αμφιθἐατρο Θεόδωρος Αγγελόπουλος

Tετάρτη 20 Μαρτίου 2024 ώρα 10:00 π.μ. Αμφιθἐατρο Θεόδωρος Αγγελόπουλος

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 ώρα 10:00 π.μ. Αμφιθἐατρο Θεόδωρος Αγγελόπουλος

Κρατήσεις θέσεων στο τηλέφωνο 6977629389. Κόστος παράστασης 3 ευρώ το κάθε παιδί.